Opråb! STØT KØBMANDEN

Opråb fra Foreningen 1872 Kramnitze-Hummingen (foreningen som ejer huset som indeholder købmand/kulturhus)

Købmandsbutikken går en hård tid i møde. Vi troede at Coronaen var hård for vores butiksdrivende, men med de nuværende strømpriser bliver denne vinter endnu hårdere. Vi som forbrugere handler mindre pga. vores egne forhøjede udgifter til strøm/varme og købmanden er også ramt at sine egne stigende udgifter til strøm. Derfor bliver købmanden dobbelt ramt i øjeblikket. Vi går også ind i lavsæson i sommerhusområdet. Derfor er det vigtigt at vi nu viser at vi ikke blot var interesseret i at få en købmand, men vi vil også beholde købmanden.

Over det sidste år har købmanden fundet ud af at vi har kunde grundlag nok til en butik og var fortrøstningsfuld for fremtiden, men det har ændret sig med de uforudsete store omkostninger til strøm. Hvis der ikke sker noget, så har vi ingen købmand i det nye år!

Hvis regeringen ikke gør noget meget hurtigt, så er der mange små butiksdrivende som bukker under. Nuværende forslag løser slet ikke udfordringen, så vi må håbe de snart kommer til fornuft.

Nu er vi ikke politikere så hvad kan vi hver især gøre?

Der er lavet en indsamling til Janne Hansen, købmanden. Det er foreningen og ikke Janne som står for indsamlingen. Vi finder det ikke rimeligt at den butiksdrivende skal stå og bede om et bidrag. Købmanden vil modtage det indbetalte hver måned uden at få oplyst navne eller beløb. Hvis vi skulle komme i den sørgelige situation at butikken må lukke, så tilfalder det som evt. står på kontoen foreningen som samtidig vil overtage driften af huset igen. Formålet for indsamlingen er angivet som: ” Indsamling til økonomisk støtte til Janne Hansen som udtryk for vores anerkendelse af hendes store arbejde med købmandsbutik, cafe, kulturhus, fællesspisninger, kulturelle arrangementer og styrkelse af sammenholdet i Kramnitze. Byen er blevet en anden efter hun er kommet”

* Du kan støtte via mobilepay på 5156kj, (kontoen vil fremgå som Martin Jørgensen, men med teksten Indsamling købmand Kramnitze) eller overføre til konto 4434-4434911087. En nem mulighed er at oprette en månedlig betaling i din netbank f.eks. de næste 6 mdr. Du kan løbende følge med i det indsamlede beløb på kulturhusets Facebook side Kramnitze Kulturhus.

* Forening har stillet en bøtte ved kassen hos købmanden hvor du kan støtte når du er nede og handle. Put byttepengene i eller hæv ekstra når du betaler og put det i.

* Du kan foretage alle dine dagligvareindkøb hos købmanden. De store kæder skal nok klare sig igennem vinteren, de har en helt anden økonomi i ryggen.

* Når du kører hjem fra dit hus i Kramnitze eller Hummingen, så kan du handle det du lige skal bruge de næste dage hos købmanden

* Hvis du udlejer dit hus, kan du opfordre dine lejere til at handle hos købmanden, gerne med en seddel i dit hus.

* Hvis du har en begivenhed du vil fejre så tænk på at du kan leje kulturhuset.

* Du kan dele dette opråb via dine kanaler så vi kommer bredere ud

Godkendelse af indsamlingen https://civilstyrelsen.dk/sagsomraader/indsamlingsnaevnet/godkendte-indsamlinger/2023/komite-indsamling-til-janne-kramnitze-koebmand-05431